Wat is handig om in huis te hebben?
- Havermout
- Linzen, bonen, kikkererwten (gedroogd, in blik)
- Groente: kool, broccoli, courgette, spinazie, wortelen, (zoete) aardappelen, sla, tomaten, komkommer, knoflook, Spaanse peper, verse kruiden (ook afhankelijk van het seizoen)
- Fruit: appels, citroenen, bananen, meloen (ook afhankelijk van het seizoen)
- Zwarte peper, zeezout
- Kaneel, knoflook, karwijzaad, korianderzaad, kardemom, chilipoeder, et cetera
- Olijfolie, kokosolie, (balsamico) azijn
- Koffie, thee, kruidenthee
- Sojamelk, rijstemelk
- Rijstwafels van zilvervliesrijst, gierst, boekweit of quinoa
- Quinoa, zilvervliesrijst en/of witte basmati (lange korrel)
- Biologische honing
- Gedroogd fruit (bv. rozijnen, dadels, vijgen)
- Noten, zaden en pitten (bv. amandelen, lijnzaad,, zonnebloempitten)
- Vis uit vriezer (niet gepaneerd) of blik (op waterbasis, bv. tonijn)
- Fruit en groente uit de vriezer
Wat eet je verder vers?
- Vis (vers, rauw, gekookt, gestoomd, uit blik)
- Kaas (vooral geit)
- Eieren
- Melk mager, karnemelk, magere yoghurt
Wat eet je deze eerste maand niet en later met mate?
- Volkorenbrood, speltbrood, roggebrood (op enig moment dagelijks)
- Rijst, pasta
- Vlees (paar keer per week, bij voorkeur wit vlees)
- Alcohol (paar keer per week een glas, bij voorkeur rood)
- Pure chocola
Wat eet je in niet, tenzij er iets bijzonders aan de hand is?
- Alle suikers en zoetstoffen
- Alle frisdranken, vruchtensappen en melk/yoghurt achtige pakken, ook die met 0% vet of zonder suiker (zoals Optimel)
- Alle voorverpakte, bewerkte producten, dus met kunstmatige toevoegingen: kleurstoffen, smaakstoffen, conserveermiddelen, emulgatoren, smaakversterkers (pizza, kant en klaar maaltijden)
- Alle witbrood, stokbrood, bruinbrood (is namelijk gekleurd wit brood)
- Volle melk en yoghurt