Cursussen Vorden in de Achterhoek

Intensieve cursus gezond gewicht

Behalve in Amsterdam start ik ook in de Achterhoek met een cursus Gezond Gewicht. Deze cursus is voor iedereen die af wil vallen of bewuster bezig wil zijn met gezond eten. Het gaat om een individuele aanpak: uw wensen, uw eetpatroon, en wat u wilt bereiken staat centraal. De cursussen zijn vooral voor mensen die te maken hebben met overgewicht (een BMI boven de 25).

De eerste cursus in Amsterdam is nu halverwege en het blijkt goede resultaten te geven. De deelnemers geven aan dat het enorm helpt om ervaringen met elkaar uit te wisselen en steun te krijgen. De kern van de aanpak, zoals één van de deelnemers verwoordde is “Hierdoor leer ik veel bewuster te kijken naar mijn eigen eetgedrag, mijn vaste patronen. Ook word ik me meer bewust van wat ik eet, wanneer ik eet en waarom ik eet.” En een ander “Dit helpt mij beter dan weer een dieet. Het is gemakkelijk om iemand te volgen voor een tijdje, en daarna val je weer terug. Hier leren we een eetpatroon te ontwikkelen dat bij onszelf past”.

Van de mensen die mee doen verwacht ik dat ze zelf bereid zijn ook echt stappen te zetten, en zelf op onderzoek te gaan naar wat ze willen. Wat ik kan bieden is inzichten uit de voedingswetenschappen en de psychologie, en een structuur waarin mensen kunnen leren. Of het een succes wordt is echter afhankelijk van de deelnemers zelf! Met mijn eerste groep in Amsterdam blijkt dit voor iedereen, op zijn of haar eigen wijze goed te werken.

Wilt u meer weten of meedoen, stuurt u dan een mail naar henriettevdheuvel@mac.com

Praktische informatie
De cursus in Vorden is op de deel van het Bouwhuis van ’t Medler, Ruurloseweg 115A om de week, op zaterdagmorgen van 10.00 – 11.30, met voor wie wil aansluitend een wandeling. De cursus wordt ondersteund met online begeleiding.

Als daar belangstelling voor is start ik ook met een aparte  mannengroep en een vrouwengroep.

De data zijn:

Zaterdag
1e 11 feb
2e 25 feb
3e 04 maart
4e 25 maart
5e 8 april
6e 22 april
7e 06 mei
8e 27 mei
reserve 17 juni

 

Kosten

De prijs van het totale pakket (cursus en online begeleiding) bedraagt € 149,00

Ben je geïnteresseerd geef je direct op, of neem eerst contact met me op:  Henriëtte van den Heuvel, 06 38507656